3. místo na Jarní ceně českých sládků
První letošní ocenění si Harrach přivezl v březnu z Jarní ceny českých sládků, největší degustační soutěže minipivovarů v Evropě. V úctyhodné konkurenci 639 vzorků ze 151 malých pivovarů tu Tmavý ležák z Jelínkovy vily obsadil krásné 3. místo v jedné z hlavních kategorií.
5. místo na Mezinárodním pivním festivalu
O měsíc později proběhl v Litoměřicích Mezinárodní pivní festival 2023, v rámci kterého se udělovala Zlatá pivní pečeť - nejprestižnější pivovarnická cena v České republice. Minipivovar Harrach v této soutěži bodoval hned se dvěma druhy piv: Pšeničným pivem a Vídeňským speciálem, které se ve svých kategoriích umístily na 5. místech.
1. místo na Velkém pivním festivalu malých pivovarů
Další úspěch slavil Harrach v červenci na Velkém pivním festivalu malých pivovarů v Padochově, kde soutěžil spolu s dalšími 70 minipivovary a 275 vzorky piv z celé České republiky. Výsledkem bylo 1. místo pro Světlý ležák Original v kategorii Světlý ležák PREMIUM.
KLASA pro Světlý ležák Original
A Světlý ležák Original ocenila i hodnotitelská komise Ministerstva zemědělství České republiky. Ta mu v srpnu udělila prestižní značku KLASA - ocenění pro nejpoctivější a nejkvalitnější výrobky na tuzemském trhu.
A co na ocenění říká sládek Pavel Dlouhý?
„Ceny z pivních soutěží a festivalů, stejně jako značky Regionální potravina a nyní i KLASA nám dělají velkou radost a jsou pro nás důležité, protože svědčí o tom, že svou práci děláme dobře a že Harrach se v obrovské konkurenci, která v České republice v oblasti minipivovarů je, neztratí.
Nicméně hlavní pro nás vždy byl, je a bude zákazník - ať jde o hosty našeho hotelu, kteří přijeli na jednu noc, štamgasty, co chodí pravidelně, stálé odběratele anebo ty, co si u nás čas od času koupí sud na akci. Právě jejich spokojenost je pro nás nejdůležitější a jim především bych chtěl jménem celého týmu Jelínkovy vily poděkovat. Takže díky a na zdraví!“
PIVO HARRACH: ZAJÍMAVOSTI
- Pivo Harrach je pojmenované na počest jednoho z majitelů velkomeziříčského zámku, hraběte Františka Harracha.
- Tento název vzešel z ankety, kterou Jelínkova vila před otevřením minipivovaru v roce 2004 uspořádala mezi obyvateli Velkého Meziříčí.
- Harrach vzniká tradiční rukodělnou metodou a je ze zásady nefiltrovaný a nepasterizovaný. Samozřejmostí je také absence jakýchkoliv stabilizátorů či jiných nepřírodních látek.
- Dle štamgastů se jedná o pravé české pivo s působivým charakterem, který je daný zejména přírodním nasycením oxidem uhličitým, jemnou vůní, bohatou pěnivostí a plností neboli chlebnatostí chuti.
- Harrach se pyšní i dalšími oceněními, např. Pivo České republiky, Minipivovar roku nebo Česká pivní pečeť. Také se několikrát objevili v televizi, např. v pořadu Víkend.
Autor: tisková zpráva PH
Publikoval: -kas-